Wat zijn Altcoins?

De eerste Altcoin

Iedereen is ondertussen wel bekend met Bitcoin. Bitcoin is de eerste protocol dat veilig digitaal geld mogelijk maakte. Blockchain is de technologie dat er voor zorgt dat Bitcoin decentraal en veilig is, een cryptocurrency is een digitale valuta. Op een blockchain kunnen er ook apps gedraaid worden.

Wat veel mensen niet weten is dat er een gala aan blockchain projecten en cryptocurrencies zijn. Alles wat hiermee te maken heeft, en wat niet Bitcoin is, noemen we altcoins. Altcoins zijn dus, net zoals Bitcoin, digitale valuta’s met een blockchain.

De eerste altcoin Namecoin werd ontwikkelt in 2011. Namecoin zorgt ervoor dat internetaddressen decentraal opgeslagen kunnen worden op de blockchain. Sindsdien, bestaan er duizenden altcoins met elk een eigen unieke eigenschap.

Ethereum is op dit moment de belangrijkste altcoin. Met Ethereum kunnen er decentrale apps, dApps, ontwikkeld worden. Dit betekent dat apps zullen werken op de blockchain. Omdat blockchain peer-to-peer werken op een decentrale netwerk, kan een enkele entiteit geen aanpassing brengen aan een dApp. Alles wat met een dApp gedaan wordt, zal voor altijd opgeslagen blijven op de blockchain. Een overheid of bank kan zich dus niet bemoeien met wat er gebeurt op Ethereum.

Waarom Altcoins Kopen?

Bitcoin biedt geen extra voordelen naast het bewaren van liquiditeit en het uitgeven ervan. Veel Altcoins zijn met een oplossing gekomen wat met Bitcoin niet kan. Zo is Nano bijvoorbeeld een altcoin dat geen transactiekosten heeft en waarbij een transactie minder dan een seconde duurt. Harmony hoopt dan om een snellere en goedkopere Ethereum te kunnen worden. IOTA wilt de basis zijn van alle Internet of Things apparaten.

Wij hebben een lijst van >> beste altcoins << dat regelmatig updates krijgt.

Waar kan ik Altcoins Kopen?

Op ons >> Bitcoin Kopen en Verkopen << pagina, staan er een aantal plaatsen dat verschillende altcoins verkopen. Bij BTC Direct kan je rechtstreeks Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple kopen met Bancontact of iDeal. Bij Bitpanda kan je een aantal meer altcoins kopen met een kredietkaart. Indien je altcoin niet beschikbaar is bij BTC Direct of Bitpanda, kan je bij Binance bijna alle altcoins kopen. Om bij Binance altcoins te kunnen kopen, moet je Bitcoin of Ethereum overschreven naar je Binance account. Als dat gedaan is, kan je Bitcoin of Ethereum verhandelen naar altcoins.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *