Hoe maak ik een Bitcoin wallet aan?

Om Bitcoin te kunnen bewaren, verzenden of ontvangen dient u eerst een wallet aan te maken. Een Bitcoin wallet is een digitale portemonnee waarin u Bitcoins kunt bewaren. Vanuit uw wallet kunt u ook Bitcoins verzenden en ontvangen. Bij Binance heeft u automatisch een wallet, maar pas op, u bent dan niet zelf de eigenaar van uw wallet.

App vs Hardware Wallet

Een hardware wallet is veiliger dan een app. In een hardware wallet kan je makkelijk en veilig je Bitcoins en Altcoins bewaren. Wij raden je aan om voor grote investeringen (+250€) een hardware wallet te kopen. Lees ons artikel over hardware wallets om meer te leren.

Hoe maak ik een Bitcoin wallet aan?

Een Bitcoin wallet aanmaken is zeer eenvoudig. U hoeft enkel maar de juiste app te vinden. Wel zijn er een aantal begrippen die u best moet kennen.

Exodus Bitcoin Wallet
Exodus Wallet Overzicht

Bij het aanmaken van uw wallet krijgt u een seed te zien. Dit is uw sleutel tot uw bitcoins op de blockchain. Deze seed moet u veilig bewaren en met niemand delen! Wanneer u bijvoorbeeld de wallet app verwijdert, of uw smartphone kwijt geraakt, kunt u aan de hand van deze seed uw wallet herstellen zonder uw bitcoins te verliezen. Zonder uw seed raakt u de toegang kwijt tot uw bitcoins.

Bij Binance hoeft u geen wallet aan te maken, zij hebben dit ingebouwd in hun app en website. Vanuit de app kunt u gemakkelijk Bitcoin kopen, verkopen, verzenden en ontvangen. Bij Coinbase ontvangt u geen seed, want Coinbase werkt zoals een bank. Dit betekent dan ook dat als Coinbase failiet gaat, u bitcoins mogelijk ook verloren gaan. Koop uw bitcoins daar aan, maar verzend ze zo snel mogelijk naar een persoonlijke wallet.

Exodus Ethereum Wallet
Ethereum Verzenden met Exodus

Voor smartphones raden wij Exodus aan, andere favorieten zijn Coinomi en Atomic Wallet. Voor grote bedragen raden wij aan om een wallet aan te maken op uw computer, zorg er wel voor dat u een antivirus heeft. Alle drie genoemde wallets ondersteunen computers.

Exodus Ethereum Recieve
Ethereum ontvangen met adres of qr code

Na het aanmaken van uw wallet heeft u een Bitcoin adres. Hiermee kunt u Bitcoin verzenden en ontvangen. Wees gewaarschuwd, u kunt enkel Bitcoin ontvangen op een Bitcoin adres, of Bitcoins verzenden naar een Bitcoin adres

Hoe verzend ik Bitcoins?

Hoe houd ik mijn wallet veilig?

De seed van uw wallet moet u goed en veilig bewaren. Speel uw seed nooit door naar andere personen. Type het ook niet over op websites, chat applicaties en bewaar het ook niet online. Met een gezond verstand kunt u voorkomen dat hackers uw seed en bitcoins stelen.

Wij raden u ook aan om op smartphones enkel kleine bedragen te houden om on-the-go aan betalingen te kunnen doen. Grote bedragen voor lange termijn investeringen bewaart u het best op een computer wallet zoals Exodus.io

Hoe maak ik een wallet aan voor altcoins?

Altcoin wallets worden op hetzelfde manier aangemaakt als bitcoin wallets. Wees wel gewaarschuwd dat u geen Bitcoins kunt verzenden naar bijvoorbeeld een Ethereum wallet. Indien u een altcoin zoals Ethereum wilt kopen gebruik je hiervoor het best BTCDirect om Bitcoin om te wisselen naar altcoins. De bovengenoemde wallets ondersteunen verschillende altcoins met elk een aparte adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *